Roest in de waterleiding: een teken dat uw leidingen oud worden

Kleurt het water bruin of rood wanneer u de kraan opendraait? Dan zit er roest in uw waterleiding. Dat is niet schadelijk voor de gezondheid, maar kan wel betekenen dat uw leidingen een opknapbeurt nodig hebben.

Hoe komt er roest in de waterleiding?

Soms ziet u kort wat bruin water uit de kraan stromen wanneer er in uw buurt aan de waterleiding gewerkt wordt. Dat is tijdelijk en heeft niets met uw eigen leidingen te maken. Houdt het probleem toch aan, dan is de kans groot dat uw eigen aanvoerleidingen verroest zijn. In oudere woningen is dat niet zo gek.

Het probleem met corrosie

Roest of corrosie zorgt voor verkleurd water en lagere waterdruk. Dat is vervelend, maar ook een teken van ernstigere problemen. Want grijpt u nu niet in? Dan vreet de corrosie uiteindelijk door uw leidingen heen en veroorzaakt ernstige lekken.

Eenvoudige renovatie zonder breekwerk

Een renovatie met e-Pipe lost het roestprobleem meteen op. De leiding wordt vanbinnen gereinigd en alle roest verwijderd. Daarna krijgt de hele leiding aan de binnenkant een laagje duurzame epoxy. Daarna krijgt roest geen enkele kans meer.

Tijd om korte metten te maken met roest in uw waterleiding. Neem snel contact op.

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte